Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2014

Pejković odlazi u Beč: Vipnet dobiva novog predsjednika Uprave

Mladen Pejković od 1. kolovoza prelazi na funkciju Chief Technology Development Officera u kompanijskoj središnjici u Beču, priopćili su danas iz Vipneta.Poziciju predsjednika Uprave Vipneta od 1. kolovoza preuzet će Jiří Dvorjančanský...

Pejković preuzima funkciju Chief Technology Development Officera Telekom Austria Grupe na kojoj će se baviti strateškim razvojem tehnologije novih generacija i konvergencijom za sva tržišta. Pored toga, Mladen Pejković preuzima i funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Velcoma, vodećeg bjeloruskog operatora s 5 milijuna korisnika koji je dio Telekom Austria Grupe od 2007. godine.

Pejković u Beč odlazi nakon 15 godina provedenih u Vipnetu, pri čemu je bio član tima koji je pokrenuo i razvijao poslovanje još u startup fazi tvrtke. Od toga je 11 godina proveo na mjestu člana Uprave i glavnog direktora za tehniku te 6 i pol godina na mjestu predsjednika Uprave Vipneta.

Poziciju predsjednika Uprave Vipneta od 1. kolovoza preuzet će Jiří Dvorjančanský koji će ujedno preuzeti i poziciju člana Uprave za marketing, prodaju i službu za korisnike koju je u Vipnetu do 1. srpnja obnašao Mario Cvitković. Novi predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský dolazi iz tvrtke Telefónica Češka Republika gdje je od 2010. bio zadužen za marketinšku diviziju. Karijeru u telekom industriji započeo je 1999. kao direktor prodaje T-Mobile Češka Republika da bi 2002. postao izvršni dopredsjednik marketinške divizije te na toj funkciji ostaje do 2008. Nakon toga je promoviran u Upravu T-Mobile Njemačka GmbH gdje do 2009. također obnaša funkciju izvršnog dopredsjednika marketinške divizije. Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika, obnašao je funkciju starijeg potpredsjednika međunarodne divizije prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma.

Adrian Ježina koji od 2012. obnaša funkciju člana Uprave Vipneta za cloud, multimediu i fiksni pristup, preuzima funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Vipneta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram