Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2014

Slovenija sve popularnija turistička destinacija

Sloveniju je u prvih pet mjeseci ove godine posjetilo za 3,2 posto više turista nego lani, pri čemu je broj stranih turističkih dolazaka rastao, dok je domaćih bilo manje, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički zavod...

Stranih turista bilo je za 5,9 posto više nego u istom razdoblju lani, a ostvarili su za 1,3 posto više noćenja, dok je broj domaćih slovenskih gostiju pao za jedan posto, a broj njihovih noćenja smanjen je za 2,6 posto.

Strani su gosti u svibnju realizirali dvije trećine od ukupnog broja noćenja, a više od polovice odnosi se na noćenja austrijskih, njemačkih, ruskih i britanskih turista.

Više od dvije trećine turističkih noćenja nu svibnju odnosi se na hotele, 11 posto na kampove, pet posto na apartmane i odmarališta, a 3 posto na privatni smještaj.

Prema zadnjim brojčanim statističkim podacima, u Sloveniji je u prva četiri mjeseca ove godine ostvareno skoro 2,2 milijuna turističkih noćenja, a turistički djelatnici očekuju da će ove godine u sezoni posjet biti na razini lanjskog, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram