Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2014

Ford će od rajčica proizvoditi automobile!

Ford planira u suradnji s proizvođačem kečapa "Heinz", predstaviti rajčicu kao repromaterijal u proizvodnji automobila...

Ford bi koristio suhe ljuske rajčica, koje ostaju poslije proizvodnje kečapa, za izradu plastičnih detalja na vozilima. Primjena plastike na bazi bilja, umjesto na bazi naftnih derivata, smanjit će negativan utjecaj na okoliš, prenose strani mediji.

"Pokušavamo iskoristiti nusprodukte i primjeniti materijale koji se mogu reciklirati i ponovo koristiti, a istovremeno smanjiti težinu naših automobila", rekla je stručnjakinja "Ford Plastiksa", Ellen Lee.

Novi materijali prvenstveno će se koristiti za skrivene dijelove automobila zbog neprivlačnog vanjskog izgleda, ali cilj projekta je u budućnosti napraviti oku ugodniji materijal.

Prema riječima Ellen Lee, Ford istražuju mogućnost proizvodnje novih materijala ne samo od rajčica, nego i od kokosovih oraha, korijena maslačka i drveta, u pokušaju da se pronađu inovativne i održive alternative.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram