Zatvori
Poslovni Puls
06/06/2014

Kraj Šibenika otvoren najveći hrvatski vjetropark

Na brdima Velika glava, Bubrig i Crni vrh u Danilu pored Šibenika danas je u rad pušten vjetropark Danilo Holdinga RP Globala, najveći takvog tipa u Hrvatskoj. Riječ je o projektu vrijednom 70 milijuna eura...

Vjetropark se sastoji od 19 vjetroturbinskih generatora s ukupnom instaliranom snagom od 43,7 megavata (MW), koji bi, prema navodima investitora, trebali proizvoditi oko 100 gigavatsati (GWh) električne energije godišnje.

Vjetrolektrana Danilo od danas će početi opskrbljivati hrvatsku elektroenergetsku mrežu, a prema izračunu investitora njezini bi pogoni trebali povećati proizvodnju energije dobivene iz vjetra u Hrvatskoj za 20 posto.

U financiranju tog projekta sudjelovali su Međunarodna financijska korporacija (IFC, članica Svjetske banke), Unicredit iz Beča i Zagrebačka banka.

Novi pogon za proizvodnju električne energije iz vjetra trebao bi zaposliti desetak radnika.

RP Global, investitor u Vjetropark Danilo, nezavisni je proizvođač energije, aktivan je Francuskoj, Poljskoj, Portugalu, Čileu, Peruu i Gruziji, a središte kompanije je u Beču, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram