Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2014

Mercedes koristi F1 hibridnu pogonsku tehnologiju

Poput drugih proizvođača automobila i Mercedes radi na poboljšanju hibridnog pogonskog sustava kako bi dobio bolje performanse automobila i smanjio potrošnju goriva...

"Intelligent HYBRID" sustav razvijen je u suradnji s Mercedesovim F1 timom. Zahvaljujući "COMAND Online" navigaciiji, sustav dobija informacije o nagibu terena na dijelu puta ispred vozila kako bi izračunao koliki je potencijal za punjenje baterija na tom dijelu puta.

S obzirom da se elektromotor, odnosno električna energija koristi kao podrška za pogon automobila prilikom uspona, a obnavlja na nizbrdicama, sustav analizira ove informacije kako bi se punjenje i pražnjenje baterija maksimalno optimiziralo. Na taj način smanjuje se potrošnja goriva glavnog, konvencionalnog motora koji je dio hibridnog pogona.

Koliko goriva će se uštedjeti u konačnici ovisi o topografiji pojedinog terena. U Mercedesu objašnjavaju da će uštede biti veće ukoliko cesta ima više uzbrdica i nizbrdica.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram