Zatvori
Poslovni Puls
22/04/2014

Osnivač Twittera Jack Dorsey prodaje svoj startup Square?

Iako je Square, pišu američki mediji, napravio pravu revoluciju u načinu prihvaćanja kartičnih uplata za male trgovce - tvrtka na čelu koje se nalazi "izumitelj" Twittera Jack Dorsey i dalje muči muku s naprofitabilnošću i velikim gubicima...

Wall Street Journal tako javlja kako je Square već ušao u pregovore s nekoliko velikih konkurenata oko moguće prodaje i to zbog sve većih gubitaka i kronične neprofitabilnosti. Square je navodno već razgovarao s čelnicima Googlea, međutim za sada nije jasno da li su pregovori okončani ili se još uvijek vode.

Tvrtka koja vlasnicima smartphona omogućuje jednostavnu autorizaciju uplata putem kreditnih kartica prošle godine je  zabilježila gubitak od 100 milijuna dolara. Square je do sada prikupio ukupno 340 milijuna dolara ulaganja i to od utjecajnih američkih venture capital fondova.

Ali čini se da niti stotine milijuna dolara nisu dovoljne kako bi Square postao profitabilan.

Ukoliko dođe do prodaje, cijena će iznositi nekoliko milijardi dolara, piše WSJ podsjećajući kako je vrijednost tvrtke nedavno procijenjena na 5 milijardi dolara.

Osim s Googleom, Square je navodno vodio (ili još uvijek vodi) razgovore i s Appleom te PayPalom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram