Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2014

Najtraženiji automobil u Norveškoj je električni Tesla S

Kada je riječ o zastupljenosti električnih automobila na ulicama, ono što je u SAD-u Kalifornija, to je u Europi Norveška...

Ipak, Norvežani su po nečemu nadmašili i Kaliforniju - modeli automobila na električni pogon sve češće su najtraženiji kada se pregledaju mjesečni rezultati prodaje u toj skandinavskoj zemlji.

Visoki standard i povlastice koje u Norveškoj imaju vlasnici vozila na električni pogon doveli su do toga da je Tesla Model S postavio nevjerojatan mjesečni prodajni rekord. Za kupovinu ovog automobila u ožujku 2014. odlučilo se čak 1.493 Norvežana.

To nije samo najbolji mjesečni prodajni rezultat Tesle S u toj zemlji, već je i najbolji prodajni rezultat svih vremena bilo kojeg modela automobila tijekom jednog mjeseca u Norveškoj.

Broj isporučenih Tesli S bio je u ožujku dva puta je veći od broja primjeraka modela VW Golf, koji je drugi na listi najbolje prodavanih automobila u Norveškoj u prošlom mjesecu. No, Golf je već duži niz godina najprodavaniji model u Europi i znatno je jeftiniji od Tesle S. Na trećem mjestu po prodaji našao se još jedan električni automobil, Nissan Leaf, koji je prodan u 425 primjeraka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram