Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2014

Ruski naftni div Rosneft kupio udio u talijanskom Pirelliju

Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft postigao je sporazum sa skupinom talijanskih dioničara na temelju kojeg će kontrolirati 13 posto udjela u proizvođaču guma Pirelliju i time postati njegov najveći pojedinačni dioničar...

Prema danas objavljenim uvjetima sporazuma, ruska će kompanija postati vlasnik 50 posto udjela u novoj holding kompaniji koja će u konačnici imati 26,2 posto udjela u Pirelliju.

Preostalih 50 posto udjela u novoj kompaniji pripast će financijskoj grupi u kojoj će 80 posto udjela imati investicijski instrument predsjednika Pirellijeve uprave Marca Tronchettija Provere pod nazivom Nuove Partecipazioni. Ostalih 20 posto ravnopravno će dijeliti banke Intesa i UniCredit.

Prema danas objavljenom zajedničkom priopćenju dviju banaka, vrijednost transakcije podrazumijeva da je cijena Pirellijeve dionice određena na 12 eura, što bi odgovaralo njihovoj vrijednosti u vrijeme zatvaranja tržišta u petak.

"Cilj je sporazuma razviti Pirellijeve aktivnosti i poslovanje, ojačati njegovu komercijalnu mrežu u Rusiji zahvaljujući raširenoj Rosneftovoj prisutnosti na tom području", navodi se u priopćenju Intese.

Drugi financijski detalji nisu navedeni ali izravno upućen izvor kazao je da će Rosneft u transakciju uložiti više od 500 milijuna eura u gotovini i preuzeti oko 250 milijuna eura duga, prenose svjetski mediji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram