Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2014

Rusi dovršili preuzimanje lošinjske hotelske grupacije

Uspješno je završila javna ponuda za preuzimanje dionica Jadranke d.d. po cijeni od 700 kuna, nakon koje su Beta Ulaganja d.d. stekla ukupno 296.377 dionica tog društva. Beta Ulaganja su tako postala vlasnikom ukupno 89,14 posto dionica Jadranke, objavila je ta tvrtka...

Beta Ulaganja su javnu ponudu za preuzimanje dionica Jadranke objavila 24. siječnja, nakon odobrenja Hanfe.

Zakonska obveza za objavu javne ponude nastala je nakon što su Beta Ulaganja u prosincu 2013. godine stekla ukupno 50,18 posto dionica Jadranke.

Beta Ulaganja su osnovana krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte u Sredozemlju. Zagreb i Hrvatska odabrani su kao sjedište tvrtke iz strateškog razloga, budući da je Hrvatska kao jedna od vodećih destinacija u Sredozemlju, od srpnja 2013. dio Europske unije.

Osnivač i vlasnik Beta Ulaganja je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji.

UK Promsvyaz je u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka. Sjedište banke je u Moskvi i jedan od suvlasnika je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

U narednim godinama Beta Ulaganja kao strateški investitor planiraju uložiti dodatna sredstva potrebna za podizanje kvalitete ponude i razvoj poslovanja Jadranke, prije svega za podizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta, uvođenje novih usluga te jačanje marketinga radi iskoraka na nova emitivna tržišta.

Tvrtka je spremna nastaviti podržavati ulaganja Jadranke u izgradnju marine, golf igrališta, proširenje zračne luke i druge razvojne projekte, koji će ponudu Jadranke i Malog Lošinja unaprijediti na još veću kvalitativnu turističku razinu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram