Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2014

Od svibnja prvi letovi hidroaviona na Jadranu

U svibnju ove godine na dalmatinskom području trebali bi početi letovi hidroavionima tvrtke European Coastal Airlines (ECA) i to prvo iz Splita u Zadar, a kasnije u ljetu i iz Splita za Hvar i Korčulu, najavio je na turističkoj burzi ITB u Berlinu direktor prodaje i marketinga ECA Jan Albers...

ECA je tvrtka registrirana u Hrvatskoj iza koje stoji strani kapital, većinom njemački, te se, prema riječima Albersa, već dulje vrijeme priprema za taj posao, za što sada čekaju još finalne dokumente, dozvole i drugo, a očekuje da će to biti gotovo do svibnja.

U iduće dvije do tri godine u taj posao spremni su uložiti oko 40 milijuna eura, zaposliti oko 400 radnika te prevoziti putnike u najmanje dva hidroaviona, svaki po 19 mjesta, po relativno povoljnim cijenama, kazao je Albers. Naveo je i da vode završne pregovore sa zračnim lukama u Splitu i Zadru, iz kojeg bi mogli letjeti prema Anconi i Hvaru, a naglasio je i da je za sve trebalo prikupiti mnogo dokumenata i u Hrvatskoj i od Europske zrakoplovne agencije i drugih. Želja im je da bolje povežu jadransku obalu i otoke da budu dostupniji nego sada pa tako planiraju letove i iz Pule i Rijeke za Lastovo i druge, a trenutačno zapošljavaju šest osoba i dva pilota.

Ministar turizma Darko Lorencin na ITB-u taj je projekt ocijenio zanimljivim i s velikim potencijalom dodajući da investitor svoje poslovanje treba staviti u zakonske okvire.

Osim tih dobre najave za hrvatski turizam na ITB-u čule su se i od brojnih touroperatora koji su se sastajali na hrvatskom štandu s ministrom i direktoricom Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić i svi su im kazali da bilježe pluseve u prodaji programa za Hrvatsku u odnosu na prošlu godinu, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram