Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2014

Hrvatski Greyp Bikes proizveo električni bicikl za Kineze!

Na 84. Geneva Motor Show-­‐u tvrtka Qoros predstavila je eBIQE – tehnološko napredni električni dvokotač, nastao u suradnji s tvrtkom Greyp Bikes i Rimac Automobili...

Revolucionarna tehnologija najnaprednijeg električnog bicikla G12 tvrtke Greyp Bikes osim kupaca privukla je i automobilske tvrtke.

Direktor tvrtke Greyp Bikes i Rimac Automobili, Mate Rimac, ističe: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku raditi s toliko perspektivnom tvrtkom koja se strelovito probija na svjetskom automobilskom tržištu i za koju vjerujemo da će polučiti velike uspjehe u budućnosti. Rezultat uspješne suradnje je eBIQE koji kombinira sve prednosti Greypa G12, a donosi zanimljive novitete.”

eBIQE je baziran na tehnologiji Greyp G12, dok mu je dizajn promijenjen. Uveden je i novitet, pa je tako bicikl spojen na QorosQloud sustav putem 3G mreže, što je karakteristično za Qoros vozila.

eBIQE je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj, a na razvoju i proizvodnji su radili inžinjeri i tim tvrtke Greyp Bikes u suradnji sa timom iz Qorosa.

Greyp G12 je u svakom pogledu dizajniran da korisniku donese najbolje od oba svijeta, motocikala i bicikala. G12 je bicikl kad to poželite ili motocikl kad vam pak to treba. S nevjerojatnim performansama za jedan električni bicikl, točnije maksimalnom brzinom od 65 km/h te dometom do 120 km/h bez pedaliranja, Greyp je pravi užitak za vožnju. Punjenje se odvija vrlo lako preko standardne utičnice od 220V a za punjenje od 0 – 100 posto potrebno je svega 80 minuta.

ebike_v2
Kako je jedan od ciljeva tvrtke Rimac Automobili, čija je sestrinska tvrtka Greyp Bikes, postati prepoznati centar znanja za razvoj i proizvodnju električnih vozila, tako je ova suradnja s Kineskom tvrtkom Qoros samo još jedan dokaz da mladu tvrtku iz Hrvatske, svijetske tvrtke prepoznaju kao pouzdanog partnera za najzahtjevnije projekte.

Osim što ovakve poslove smatra dobrim vjetrom u leđa, Rimac napominje: “Rijetko kada imamo priliku progovoriti javno o projektima koje radimo za druge tvrtke, jer smo vezani ugovorima o tajnosti. Svakako nam je drago da smo ovaj put u mogućnosti to učiniti. Mnogi nas doživljavaju samo kroz sliku Concept_Onea i električnog bicikla, a ne znaju da je naša tvrtka zapravo mnogo više: tehnološka tvrtka koja svojim inovacijama pomiče granice električnih vozila, te mnogim drugim tvrtkama širi znanje na tom području i kroz suradnju plasira svoj know-how i tehnologiju u mnogo širi spektar proizvoda i industrija.”

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram