Zatvori
Poslovni Puls
03/03/2014

Turistički djelatnici zabrinuti: Svibanj bi mogao postati velika "rupa"

Ove godine, kada Uskrs za turističke radnike u drugoj polovini travnja pada u povoljno vrijeme za otvaranje hotela i njihov dobar start u turističku predsezonu, čini se kako bi domaćim hotelijerima sporan, za dobru popunjenost iz Njemačke kao najvažnije emitivne zemlje, mogao biti – svibanj...

Na to su proteklih dana održavanja najvećeg bavarskog sajma turizma i putovanja FREE u Münchenu, naše turističke operativce upozorili njemački partneri, jer su se, upravo obrnuto nego lanjske godine, svi vjerski blagdani ove godine “smjestili” u lipnju. Zbog toga je već sada u tablicama popunjenosti za ovu sezonu kod velikih hotelskih kuća vidljivo kako svibanjski “booking” zapinje, dok su neki dijelovi lipnja trenutno najbolje popunjeni u cijeloj godini, piše Slobodna Dalmacija.

Hrvatski hotelijeri, međutim, uglavnom još nisu svojim partnerima u Njemačkoj ponudili posebne aktivnosti za bolju prodaju u svibnju, pa se na tržištu još ne nude ni cjenovni ni sadržajni ustupci koji bi predsezonske goste ipak “skrenuli” prema Jadranu.

Poznato je, naime, da se gosti u tim manje atrktivnim mjesecima privlače, među ostalim, i velikim popustima za djecu, besplatnim danom boravka, dodatnim izletima uključenim u cijenu i slično, što u konačnici umanji konačni trošak gosta na odmoru i privuče ga. A upravo to rade ovih dana u Njemačkoj sve agresivnije i nametljivije Španjolska, Turska, Grčka i Tunis, koje u predsezoni nude cjenovno atraktivnije aranžmane, piše Slobodna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram