Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2014

Nove zakonske izmjene pogoduju otvaranju internetskih turističkih agencija

Hoće li se cijeli hrvatski turizam pretvoriti uskoro u “Roko Tours” iz poznate televizijske reklame u kojoj spretni poduzetnik s prijenosnim računalom između dva plivanja na plaži naveliko organizira, prodaje, kupuje i posreduje turističke usluge gostima na Jadranu...

Ako je suditi po Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o pružanju usluga u turizmu koji je Vlada usvojila u četvrtak i proslijedila ga u hitnu saborsku proceduru, iako karikirano, moglo bi se dogoditi nešto slično s turističkim agencijama u zemlji. Naime, za biti turistički agent više neće biti potrebno stručno obrazovanje niti ikakvo iskustvo u struci, pa čak ni poslovni prostor. Dovoljna je dobra volja, računalo, eventualno fikus i - eto turističke agencije, piše Slobodna Dalmacija.

Vlada je, naime, odlučila do kraja “olabaviti” kriterije za rad u turističkim agencijama. Predlaže tako da voditelj poslovnice turističke agencije ne mora imati do sada traženo iskustvo od dvije godine “jer je navedeno ocijenjeno ograničavajućim prije svega za mogućnost samozapošljavanja“, kako se navodi u obrazloženju.

No, ono što puno više bode oči jest prijedlog prema kojemu bi se ubuduće propisivalo da turistička agencija koja neposredno pruža usluge putniku preko interneta, te usluge ne mora pružati u poslovnom prostoru kao do sada, nego ih može pružati i u privatnom stanu!

U obrazloženju prijedloga kaže se da “to omogućava razvoj novih vrsta turističkih usluga i proizvoda prema zahtjevima i interesima turista”, prenosi Slobodna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram