Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2014

Deutsche Telekom preuzima punu kontrolu nad svojom češkom podružnicom

Deutsche Telekom objavio je danas da će platiti 800 milijuna eura za punu kontrolu nad češkom podružnicom T-Mobile Czech Republic u sklopu integracije strukture mobilnih mreža i fiksnih telefonskih linija u Europi...

Deutsche Telekom kupit će preostalih 39,23 posto udjela od konzorcija ulagača na čelu s investicijskom grupom Mid Europa Partners, priopćila je njemačka telekomunikacijska grupa.

Kupnja dionica prirodan je korak u procesu preobrazbe Deutsche Telekoma u paneuropskog operatera, izjavila je Claudia Nemat, članica DT-ove uprave za Europu i za tehnologiju.

"Nastavljenom integracijom T-Systems Czech Republica i planiranim spajanjem sa češkim poslovanjem GTS Groupa češki T-Mobile je na jasnom strateškom putu proširivanja kapaciteta u segmentu fiksne telefonije i jačanja tržišne pozicije u segmentu B2B (business to business)", dodaje Nemat u priopćenju .

U studenom prošle godine Deutsche Telekom kupio je GTS Central Europe za 546 milijuna eura, proširivši se time na poslovanje s infrastrukturom i fiksnom telefonijom baziranom na optičkim kablovima na području istočne Europe.

U Deutsche Telekomu napominju vode da nova akvizicija, koju još moraju odobriti regulatori, neće utjecati na prihode i dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) jer je češki T-Mobile već u potpunosti konsolidiran.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram