Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2014

Square Jacka Dorseyja vrijedi 5 milijardi dolara?

Tvrtka koju je osnovao "izumitelj" Twittera Jack Dorsey, a koja malim i srednjim trgovcima omogućava autorizaciju plaćanja kreditnim karticama putem mobilnih uređaja - vrijedi sve više i više...

Zaposlenicima Squarea omogućena je prodaja dijela dionica fondovima rizičnog kapitala, javlja TechCrunch. Prema njihovim informacijama dionice kompanije biti će prodane uz valuaciju cijele tvrtke od oko 5 milijardi američkih dolara što je značajan rast u odnosu na posljednju ulagačku rundu iz 2012. godine koja je Square vrednovala na 3,25 milijardi dolara.

Iako su se pojavile glasine kako Uprava Squarea razmišlja o IPO-u odnosno izlasku na burzu, za sada te glasine nisu potvrđene.

Square je prošle godine procesirao oko 20 milijardi dolara uplata putem kreditnih kartica, a očekuje se kako će ove godine ta brojka biti uvećana za najmanje 50 posto, objavio je WSJ.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram