Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2014

NovaTV, EPH i Styria zainteresirane za preuzimanje Net.hr?

Dubinsko snimanje portala Net.hr, odnosno njegova vlasnika tvrtke Adriatic Media provele su tri domaće medijske kuće Nova TV, EPH i Styria, potvrdio je za ICTbusiness.info izvor blizak vlasnicima uz uvjet da ostane anoniman, te naglasio kako se sad čekaju konačne ponude za kupnju čiju je vrijednost vrlo teško procijeniti...

Prema dostupnim informacijama, uzevši u obzir i preuzimanje postojećih dugova, novčanog tijeka te negativne dobiti, procjenjuje se da bi se cijena mogla kretati od 6-12 milijuna kuna ne računajući dugove, navodi ICTBusiness.

Vlasnik Adriatic Media prema podacima sa sudskog registra je Proficio d.d., zapravo tvrtka/fond kojim upravlja Gavin Susman, a u čijem se NO-u nalazi i Ivana Šoljan koja je bila u Iskonu, ali i HT-u te je bila jedan od aktera prodaje Iskona HT-u, no tada bez portala iz kojeg je nastao Net.hr.

Prema dostupnim informacijama, Proficio je u 2012. godine u Net.hr uložio 16,3 milijuna kuna, što je vidljivo iz njihova poslovnog izvješća za istu godinu, a temeljni kapital Proficia je 39,13 milijuna kuna. Istovremeno, temeljni kapital Adriatic Media je 3,7 milijuna kuna.

Financijska slika Net.hr-a nije sjajna i tu treba ulagati i novac i trud što dokazuju i financijski pokazatelji jer u proteklih pet godina od 2008.-2012. Net.hr odnosno njegov izdavač samo gomila gubitke.

Prema javno dostupnim podacima u 2012. bilježe pad prihoda s 12,3 milijuna na 10,4 milijuna, uz gotovo iste rashode u odnosu na 2011. koji su se na kraju 2012. zaustavili na 15,86 milijuna kuna. I gubitak u 2012. dosegao je 5,49 milijuna kuna uz rast u odnosu na 2011. kada je on iznosio 3,41 milijun kuna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram