Zatvori
Poslovni Puls
03/01/2014

Vlada traži investitore za projekt Veliki Brijun težak 2 milijarde kuna

POVEZANE OBJAVE:

Vlada na Veliki Brijun želi dovesti ulagača koji će osigurati vrhunsku turističku ponudu, dosad neviđenu u Hrvatskoj, rekao je ministar turizma Darko Lorencin nakon današnje sjednice Vlade na kojoj je dana suglasnost na odabir savjetnika za izbor investitora u hotelijerstvo i prateću ponudu otoka Veliki Brijun...

Za savjetnika je izabrana zajednica ponuditelja koju čine Horwath i Horwath Consulting iz Zagreba te Raiffeisen Centrobank iz Beča, koja će svoje usluge naplatiti 6,52 milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon što savjetnik obavi svoj dio posla, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode trebalo bi Vladi predložiti model koncesije za hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun. Unutar projekta planiraju se veliki zahvati u infrastrukturu te kompletan redizajn turističke ponude i popratnih sadržaja. Njegova vrijednost procijenjena je na između 1,5 i 2 milijarde kuna. Budući koncesionar upravljat će objektima na otoku, a zaštita okoliša ostat će u nadležnosti Nacionalnog parka Brijuni.

Premijer Zoran Milanović naglasio je na sjednici da ugostiteljsko-hotelijerski dio Brijuna, a ne Nacionalni park, ide u koncesiju odnosno komercijalnu namjenu. To je, kako kaže, prilika da se ondje napokon naprave hoteli koji će biti iznad standarda vremena konferencija nesvrstanih, pa i vremena Austro-Ugarske.

HRT-ov video prilog pogledajte ovdje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram