Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2013

Audi planira veliko ulaganje od 22 milijarde eura

Njemački proizvođač automobila Audi objavio je danas da će u petogodišnjem razdoblju do 2018. uložiti oko 22 milijarde eura u nove modele, pogone i tehnologiju...

To bi značilo da će kompanija godišnje ulagati 4,4 milijarde eura, u usporedbi s 2,6 milijardi koliko je njezin investicijski proračun iznosio u prosincu 2011.

Upućeni su izvori u razgovoru za Reuters ovog mjeseca najavili da njemački proizvođač luksuznih automobila namjerava znatno povećati ulaganja kako bi ubrzanim tempom smanjio zaostatak za većim konkurentom BMW-om.

Od zacrtanog će iznosa 70 posto biti izdvojeno za nove modele i tehnologiju. Više od polovine najavljenih ulaganja bit će usmjereno u njemačke pogone, u Ingolstadtu i Neckarsulmu.

Planirana ulaganja poduprijet će Audijevo širenje na inozemnim tržištima, u sklopu kojeg kompanija otvara pogone u Meksiku i Kini a među novim tržištima izdvaja se i Brazil.

Iduće godine Audi prvi puta namjerava proizvesti više vozila u inozemstvu nego u matičnoj Njemačkoj.

Planiraju također povećati prodaju na najmanje dva milijuna automobila godišnje i do kraja ovog desetljeća preteći BMW, aktualnog prvaka, kroz proširenje ponude sa sadašnjih 49 na 60 modela automobila.

"Zacrtali smo da ćemo do 2015. isporučivati 1,5 milijuna automobila godišnje, ali taj smo cilj bez ikakvih teškoća ostvarili već 2013. Sada krećemo prema novoj važnoj brojci a to je dva milijuna", kazao je u priopćenju izvršni direktor Rupert Stadler, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram