Zatvori
Poslovni Puls
29/11/2013

HAKOM: Prijavite neželjene SMS poruke!

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) pozvala je na prijavu neželjenih SMS poruka te upozorila kako je zamijećeno povećanje broja neželjenih elektroničkih SMS poruka sa sadržajem neprimjerenim djeci i maloljetnicima, a zbog čega je HAKOM u suradnji sa sva tri operatora mobilnih mreža uspostavio novi postupak sprječavanja te pojave...

"Zbog čestih primjera kršenja Zakona o elektroničkim komunikacijama, odnosno odredbi o neželjenim elektroničkim komunikacijama, putem slanja SMS poruka čiji je sadržaj neprimjeren djeci i maloljetnicima, HAKOM je u dogovoru sa sva tri operatora mreža pokretnih komunikacija dogovorio brži postupak sprječavanja ove nezakonite pojave", priopćeno je danas iz HAKOM-a.

Iz te agencije navode kako poruke znaju biti izrazito vulgarne te uglavnom predstavljaju promidžbu za razne usluge s posebnom tarifom, a zabilježeni su i slučajevi kada su takve poruke dobila i djeca.

"S obzirom na to da svaka promidžba putem SMS-a bez prethodne privole fizičke osobe-korisnika predstavlja zlouporabu, HAKOM i operatori mreža pokretnih komunikacija će svaki broj, za koji se ukaže da su s njega slane promidžbene poruke bez privole korisnika, u najkraćem roku trajno blokirati", najavljuju iz HAKOM-a.

Građane pozivaju da prijave neželjene promidžbene SMS-ove na za to uspostavljenoj centralnoj adresi elektroničke pošte nezeljeni.sms@hakom.hr.

U prijavi treba navesti broj s kojeg poruka poslana, datum i vrijeme primitka poruke, ime i prezime te broj primatelja poruke, kao i sadržaj poruke iz kojeg je vidljivo da se radi o oglašavanju. Ako postoji mogućnost, u privitku prijave se može poslati i slika zaslona telefona s tekstom primljene poruke te informacijama o broju pošiljatelja i vremenu primitka poruke, objašnjavaju iz HAKOM-a i na detaljnije informacije o neželjenim elektroničkim komunikacijama upućuju na svoju internet stranicu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram