Zatvori
Poslovni Puls
29/12/2015

Od 2016. možete onemogućiti promidžbene telefonske pozive

U 2016. godini trebao bi biti uspostavljen Registar za potrošače "Ne zovi", koji će svim pretplatnicima telefonskih usluga, ako to budu željeli, omogućiti upis njihovih brojeva u Registar, čime ih trgovci koji se bave prodajom i promidžbom putem telefona više neće smjeti nazivati ili slati SMS/ MMS poruke, priopćili su iz HAKOM-a...

Prije puštanja u rad Registra "Ne zovi", koji se očekuje u drugoj polovici 2016., početkom sljedeće godine provest će se i javna rasprava o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga u dijelu obveza jasnog i transparentnog načina promidžbe i prodaje elektroničkih komunikacijskih usluga, prvenstveno putem sredstava daljinske komunikacije, kao što je prodaja putem telefona.

Na ovaj način će se osigurati jednoobraznost u postupcima promidžbe i prodaje od strane operatora kako bi korisnici raspolagali sa svim potrebnim informacijama prilikom odluke žele li neku uslugu ili ne, kao i davanje jasnijih informacija o pravima korisnika u slučaju ovakvog načina sklapanja ugovora za izabrane usluge.

Zajedno s Registrom, ove izmjene podzakonskih propisa će osigurati veći stupanj zaštite korisnika elektroničkih komunikacija, poglavito osoba starije životne dobi, koji su se pokazali kao najranjivija skupina potrošača u slučajevima daljinske prodaje i promidžbe.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram