Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2013

Donald Trump želi izgraditi hotel u Beogradu

Američki multimilijunaš Donald Trump poslat će u Beograd tim suradnika da izaberu lokaciju na kojoj bi mogao biti podignut jedan od luksuznih hotela iz lanca "Trump", rezultat je posjeta srbijanskog premijera Ivice Dačića Sjedinjenim Državama i razgovora s poslovnim ljudima u SAD-u, piše u četvrtak beogradski tisak...

Jedna od lokacija za koju je zainteresiran Trump je i zgrada nekadašnjeg glavnog stožera JNA u središtu Beograada, teško oštećena u bombardiranju NATO-a 1999. godine, tvrde "Večernje novosti" podsjećajući da je za kupnju te lokacije bio zainteresiran i prijestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohammed bin Zayed al Nahyan.

Dačić se s Trumpom sastao i ovoj potencijalnoj investiciji razgovarao tijekom ovotjednog službenog boravka u New Yorku, gdje je govorio pred Vijećem sigurnosti UN.

"To je za Srbiju veoma značajno, jer bi dolazak Trumpa i njegovih investicija bio poziv i drugim ozbiljnim ulagačima", rekao je Dačić.

Lanac hotela Donalda Trumpa (Trump Hotel Collection) čini ukupno devet objekata u SAD, Kanadi i Panami, ali Trump trenutno ne posjeduje nijedan hotel izvan američkog kontinenta osim "Trump towers" u Istanbulu, čiji on nije vlasnik, već je riječ o franšizi.

"Dolazak Donalda Trumpa bio bi dobar marketinški potez za promidžbu turizma Srbije", kažu u Udruzi hotelijera Srbije.

Za lokaciju bivšeg glavnog stožera nekadašnje JNA zainteresiran je i prijestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), tijekom čijeg je posjeta u siječnju ove godine vicepremijer Aleksandar Vučić najavio mogućnost ulaganja vrijednih nekoliko stotina milijuna eura.

Vučić je tada, nakon dvodnevnog posjeta Beogradu šeika Mohammeda bin Zayeda al Nahyana, istaknuo da je gost iz Emirata potvrdio spremnost da u Srbiji ulaže i u poslove koji mu neće donijeti zaradu, ali će pomoći oporavku Srbije. Vučić je tada beogradskim medijima istaknuo kako "drži vrlo značajnim i izglede za ulaganje iz Emirata u obnovu zgrade Glavnog stožera u središtu Beograda" koja je oštećena u NATO bombardiranju 1999. godine, pišu srbijanski mediji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram