Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2013

Hrvatski softveraši predstavljaju svoje usluge u Švedskoj

Na konferenciji "Outsource 2 Europe", koja će se održati 21. studenog u Stockholmu, predstavit će se šest članica Hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera (HNIS/CISEx), i to tvrtke Beta Tau Beta, Calyx, Koios, Multicom, Poslovna inteligencija i Profico, izvijestili su danas iz te udruge...

Tema konferencije "Outsource 2 Europe" je spajanje skandinavskih tvrtki zainteresiranih za outsource razvoja IT rješenja s tvrtkama iz država s jugoistoka Europe, a skup će se održati u Kista Science Cityu, vodećem europskom ICT klasteru smještenom u Stockholmu, u kojem posluje više od tisuću ICT tvrtki s više od 25.000 zaposlenih.

Konferenciju organizira švedska poslovna agencija orijentirana na uspostavu i poboljšanje suradnje tvrtki iz Skandinavije s tvrtkama iz jugoistočne Europe SEEBA - South Eastern Europe Business Agency, a na konferenciji se očekuju predstavnici pedesetak skandinavskih tvrtki te dvadesetak tvrtki ponuđača usluga iz zemalja naše regije, navode iz HNIS-a.

Ističu i da se hrvatska udruga aktivno uključila u pripremu konferencije te pomogla u organizaciji nastupa šest članica Udruge. Osim njihovog predstavljanja, na konferenciji će biti održana i prezentacija same Udruge, odnosno kako preko njihovog portala doći do članica koje imaju znanja i resurse potrebne za određeni razvojni projekt.

Planirani su i drugi poslovni sastanci Udruge i pojedinačnih tvrtki izvan programa konferencije, a u HNIS-u očekuju da će na taj način ostvariti kvalitetne poslovne kontakte te povećati prisutnost i prihode svojih članica na tržištima skandinavskih zemalja.

Nastup na "Outsource 2 Europe" konferenciji je jedna od aktivnosti Udruge usmjerenih na razvoj izvozno orjentirane IT industrije u Hrvatskoj te podrške članicama Udruge u poslovanju na izvoznim tržištima, navodi se u priopćenju HNIS-a.

Udruga HNIS ili Croatian Independent Software Exporters - CISEx osnovana je 2011. godine i okuplja hrvatske proizvođače softvera koji nastupaju na internacionalnom tržištu. Udruga ima više od 180 članova, od čega su 140 tvrtke, a 40 su pojedinci.

U prošloj su godini tvrtke članice ove udruge zapošljavale više od 1.300 stručnjaka, a ostvarile su prihod od 1,3 milijarde kuna i izvoz od 270 milijuna kuna, uz prosječni rast broja zaposlenih i prihoda od deset posto u zadnje tri godine, ističu iz HNIS-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram