Zatvori
Poslovni Puls
11/11/2013

AKVIZICIJE: Deutsche Telekom za 546 milijuna eura kupio GTS Central Europe

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom (DT) objavio je da je za 546 milijuna eura kupio pružatelja telekomunikacijskih usluga GTS Central Europe sa sjedištem u Varšavi...

Ta transakcija omogućit će DT-u upravljanje poslovanjem s optičkim fiksnim linijama i infrastrukturom na području istočne Europe, navodi se u DT-ovom priopćenju od nedjelje.

GTS je pružatelj telekomunikacijskih usluga s mrežnom i infrastrukturom podatkovnih centara, s fokusom na pružanje usluga poslovnim klijentima.

DT je objavio da je navedenu kompaniju kupio od konzorcija međunarodnih tvrtki s područja rizičnog kapitala (private equity), uključujući Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital i M/C Partners.

"Deutsche Telekom vidimo najboljim partnerom za GTS i vrlo smo uzbuđeni zbog prednosti i mogućnosti koje će transakcija donijeti našim klijentima i zaposlenicima", kazao je čelnik GTS-a Danny Bottoms.

GTS je vlasnik mreže optičkih kablova i podatkovnih centara kojom upravlja u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj, a pruža glasovne i podatkovne usluge složenim virtualnim privatnim mrežama, kao i usluge "cloud computinga".

DT je objavio da će imovina u Slovačkoj ostati u posjedu sadašnjih vlasnika. Ostali dijelovi GTS Europe koje je kupio u prošloj su godini ostvarili prihode od 347 milijuna eura i dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije od 87 milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram