Zatvori
Jasmin Hadzic
08/11/2013

Dionica Twittera u prvom danu trgovanja ostvarila dnevni rast od 74 posto

Dionice druge najveće svjetske društvene mreže napokon su se našle uvrštene u kotaciju Njujorške burze...

Nakon što su u IPO-u dionice Twittera prodavane za 26 dolara, prva redovna trgovina na Njujorškoj burzi (NYSE) nosila je cijenu od 45,10 dolara. Do kraja dnevne trgovine dionica Twittera zabilježila je uspone i padove da bi se na kraju stabilizirala na 45,41 dolara.

Rast je to od impresivnih 74 posto u odnosu na cijenu iz IPO-a što će vjerojatno prouzrokovati još jedan val glasina i negodovanja svih onih koji se nisu u IPO-u domogli Twitterovih dionica. Velike banke s Wall Streeta ponovno su profitirale čak i ako dođe do pada vrijednosti dionica Twittera u danima i tjednima koji su ispred nas.

Bit će zanimljivo promatrati kretanje cijena dionica Twittera koji još uvijek traži pravi poslovni model koji će garantirati dugoročnu profitabilnost.

Samo vrijeme će pokazati hoće li Twitter biti novi Linkedin i Facebook ili Groupon i Zynga. Barem kada su u pitanju financije.

Sve ostalo Twitter je već postigao u potpunosti izmijenivši način komunikacije i kako dolazimo do najnovijih informacija i vijesti.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram