Zatvori
Jasmin Hadzic
07/11/2013

Evo koliko ste mogli zaraditi da ste ulagali u IPO-ove internetskih tvrtki

Pred Twitterov IPO nije se loše podsjetiti drugih velikih izlazaka na burzu kada su u pitanju velike internetske kompanije...

Ulaganja u tzv. "internetske dionice" često se smatraju rizičnim operacijama, a primjeri poput Groupona i Zynge pokazali su visoku cijenu ulaganja u tvrtke s napuhanim poslovnim modelima.

Međutim, s druge strane ima puno primjera velikih internetskih kompanija koje su svojim ulagačima i dioničarima donijele veliku vrijednost i zaradu na ulaganju u IPO.

Tako je Mashable objavio zanimljivu infografiku koja pokazuje koliko biste zaradili da ste ulagali u dionice pojedinih internetskih dionica na dan njihovog debija na tržištu dionica.

Najviši rast zabilježila je dionica Amazona - za ulaganje od 1.000 dolara danas biste imali gotovo 240.000 dolara, a impresivni su eBay (68 tisuća dolara) i Yahoo (61 tisuću dolara), dok je ulaganje u Facebook do sada donijelo profit od samo 200 dolara.

Cijelu infografiku možete pogledati u nastavku:

chart_v

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram