Zatvori
Poslovni Puls
21/10/2013

Najutjecajniji glazbeni časopis "Rolling Stone" dobio hrvatsko izdanje

Časopis Rolling Stone, jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih svjetskih glazbenih časopisa, od sada je dostupan i na hrvatskom jeziku, a njegovo prvo izdanje donosi razgovore s nizom protagonista domaće glazbene ali i šire umjetničke scene, te brojne teme o filmu, kazalištu i politici...

Magazin Rolling Stone pokrenut je 1967. u San Franciscu, a njegov osnivač i do danas glavni urednik je Jann Wenner. Licencna izdanja toga časopisa danas izlaze u više od 20 zemalja svijeta, a glavna urednica njegova hrvatskog izdanja je Ela Radić.

Prvi broj hrvatskog izdanja, koji se na kioscima može kupiti od 18. listopada, sadrži i kolumnu objavljenu u tome časopisu u povodu izlaska njegova tisućitog broja u svibnju 2006. U njoj Jann Wenner govori o počecima Rolling Stonea, doprinosu slavne fotografkinje Annie Leibovitz, koja je postavila standarde fotografija za sve naslovnice toga časopisa do danas, snimivši za njega impresivne 142 naslovnice, od kojih su neke ušle u povijest.

Čast da bude na naslovnici prvog broja hrvatskog izdanja Rolling Stonea dobio je kontroverzni rocker Goran Bare koji je prikazan kako grize omotnicu albuma Smell of Female američkog garage punk sastava The Cramps iz 1983.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram