Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2013

Štimcu ne ide ni u turizmu: Prodaje svoj hotel Therapiju

Prema tvrdnjama iz nekoliko ozbiljnih crikveničkih turističkih izvora, sada već bivši hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac prodaje hotel Therapiu...

Kao kupac se spominje austrijski lanac hotela Holleis hotels koji bi već u studenom trebao preuzeti najstariji i jedan od najboljih crikveničkih hotela, piše Novi list.

Priča da će Austrijanci kupiti hotel zavrtjela se još u siječnju. Prema toj verziji, Austrijanci su trebali preuzeti hotel s prvim danom 2014. godine.

Štimčev hotel iz godine u godinu bilježi gubitke, samo lani 11,9 milijuna kuna.

Temeljni je kapital u debelom minusu od 107 milijuna kuna, a Štimac ima sve većih problema s vraćanjem kredita Hypu koji iznose 140 milijuna kuna.

U financijskom izvješću za 2012. navodi se kako su mu u odnosu na 2011. ukupne obveze porasle zbog neplaćenih dospjelih anuiteta od 61 milijun kuna.

Štimac je prije tri godine upravljanje hotelom prepustio lancu Falkensteiner nadajući se kako će Austrijanci okrenuti negativne trendove.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram