Zatvori
Poslovni Puls
17/10/2013

Kineski ulagači kupuju udjele u novim britanskim nuklearkama

London će dati zeleno svjetlo udjelu kineskih tvrtki, uključujući većinskom, u nuklearnim projektima u Velikoj Britaniji, izjavio je u četvrtak britanski ministar financija George Osborne...

"Vlada će dopustiti kineski udio, uključujući eventualni većinski udio, u razvoju nove generacije britanskog nuklearnog parka", piše u priopćenju koje prenosi najavu Osbornea.

"Iako će kineski udio vjerojatno biti minoran u prvo vrijeme, s vremenom bi udio u budućim nuklearnim centralama mogao biti većinski", nastavio je on.

Osborne je pozdravio "novu veliku etapu u odnosu između Velike Britanije, najstarije civilne nuklearne sile, i Kine, zemlje gdje je rast nuklearnog sektora najjači".

"To je važan dio vladinog programa za razvoj buduće generacije nuklearne energije u V. Britaniji, i predstavlja potencijal povećanog ulaganja, osnivanja radnih mjesta i smanjenja cijena struje za potrošače", nastavio je.

Ministar u posjetu Kini od nedjelje, govorio je povodom posjeta centrali Taishan, plodu suradnje između francuskog EDF-a i kineske tvrtke China Nuclear Power.

Ta najava upisuje se u okvir protokola o sporazumu zaključenom između Londona i Pekinga ovog tjedna, o suradnji dvije zemlje u sektoru nuklearne energije u civilne svrhe, istaknuto je u priopćenju, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram