Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2013

Spajaju se najveći brazilski i portugalski telekomunikacijski operateri

Najveći brazilski telekomunikacijski operater Oi i njegov istaknuti dioničar Portugal Telecom (PT) objavili su u srijedu da će se spojiti u holding kompaniju koja će biti registrirana u Brazilu...

Dvije su kompanije potpisale memorandum o razumijevanju kojim je utvrđena osnova za spajanje, navodi PT u priopćenju. Time je prirodno upotpunjen industrijski savez sklopljen 2010. radi stvaranja vodećeg telekomunikacijskog operatera, ističu u portugalskoj kompaniji.

Spajanjem će se stvoriti kompanija koja će generirati više od 12 milijardi eura prihoda godišnje, prema pro forma rezultatima iz prošle godine.

U PT-u procjenjuju da će spajanje kreirati sinergijski efekt u iznosu 1,8 milijardi eura.

U prvoj će fazi transakcije Oi povećati kapital na ciljanih 2,7 milijardi eura da bi zatim dionice Oija i PT-a bile zamijenjene za one nove holding kompanije CorpCo, koje će biti uvrštene u burzovne kotacije u Lisabonu, Sao Paolu i New Yorku.

PT trenutno posjeduje 23,6 posto udjela u Oiju a njegovi bi dioničari u konačnici mogli dosegnutio udio u CorpCou od oko 38 posto, ovisno o veličini i cijeni dokapitalizacije.

PT je 2010. kupio 22,3-postotni udio u Oiju za 3,5 milijardi eura, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram