Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2013

Američki GM i Peugeot proizvodit će automobile u istoj tvornici!

General Motors GM i Peugeot Citroen najavili su da će novu generaciju monovolumena proizvoditi u istoj tvornici u Španjolskoj u okviru novog strateškog saveza...

GM pokušava osoviti na noge europsku gubitašku podružnicu Opel a prošle je godine kupio 7-postotni udio u posrnulom Peugeotu te su zajedno utvrdili čitavn niz zajedničkih projekata kojima namjeravaju smanjiti troškove.

Obje će kompanije tako od druge polovine 2016. u Zaragozi proizvoditi male monovolumene. U tamošnjem se pogonu već proizvodi Opelov mali monovolumen Meriva.

U zajedničkoj izjavi tvrtke su objavile da će Opel se baviti projektiranjem a PSA Peugeot Citroen će dostavljati pogonske sustave.

"Vozila dva proizvođača razlikovat će se u velikoj mjeri i bit će potpuno u skladu s obilježjima svojih brendova", objavile su jučer dvije kompanije.

Dvije skupine također rade na zajedničkom projektu zamjene za Opelov veći monovolumen Zafiru i za Peugeotov crossover 3008.

Treći projekt cilja na razvoj do 2017. novih ekoloških modela za Opelove, Peugeotove i Citroenove brendove temeljene na platformi francuskog proizvođača automobila.

I Peugeot Citroen i Opel opterećuju preveliki proizvodni kapaciteti u uvjetima pada prodaje u Europi blizu najniže razine u 20 godina. Dvije kompanije nadaju se da će zajedničkim projektima uštedjeti do 1,5 milijardi eura godišnje do 2016, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram