Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2013

Zbog duga isključena struja tramvajima i trolejbusima u Sarajevu

Tramvaji i trolejbusi u Sarajevu u ponedjeljak su bez najave prestali prometovati nakon što je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine odlučila isključiti struju Gradskom prometnom poduzeću (GRAS) zbog nagomilanih dugova...

"Dugovi nisu podmireni i struja je isključena", kazala je mjesnim medijima glasnogovornica EP BiH Midheta Kurspahić.

Podsjetila je na ranije upozorenje EP BiH GRAS-u kao i na naknadno utvrđeni sporazum da se dugovi izmiruju u obrocima ustvrdivši kako GRAS svoje obveze ni nakon toga nije ispunio.

Trenutačni dug GRAS-a za isporučenu a neplaćenu struju dosegnuo je svotu veću od 330 tisuća konvertibilnih maraka (više od 168 tisuća eura).

Tvrtka GRAS zbog lošeg upravljanja još od rata posluje s gubicima, a gradski promet u Sarajevu je među najlošijima u regiji.

Tramvaji, trolejbusi i autobusi su u gotovo raspadajućem stanju i izrazito loše održavani, a vlada Sarajevske županije, koja je i vlasnik GRAS-a, ozbiljno razmatra i mogućnost proglašenja stečaja te javne tvrtke, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram