Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2013

U luksuzne dubrovačke hotele investitori ulažu desetke milijuna eura

Najveće hotelske grupacije u Dubrovniku, Riviera Adria-Dubrovnik-Babin Kuk i Jadranski luksuzni hoteli (JLH) za predstojeću zimu te iduću godinu planiraju nastavak ulaganja u obnovu i podizanje kvalitete objekata od ukupno oko 60 milijuna eura, doznaje se iz Turističke zajednice grada Dubrovnika i te dvije hotelske grupacije...

Najveća ulaganja, od ukupno 40 milijuna eura, u Dubrovniku planira Riviera Adria odnosno tvrtka iz njenog sastava Dubrovnik-Babin Kuk u obnovu i podizanje kvalitete svojih objekata, od čega je oko 25 milijuna eura predviđeno za obnovu i rekategorizaciju dva od ukupno pet hotela, dok preostalih 15 milijuna eura ide u obnovu krupne i druge infrastrukturu te redovno uređivanje i održavanje.

Hotel Dubrovnik President na Babinom Kuku, koji je 1980-ih godina bio najluksuzniji dubrovačkih hotel, s oko 20 milijuna eura prijeći će s četiri na pet zvjezdica, čime će postati i prvi visokokategornik kompanije Valamar hoteli i ljetovališta u sklopu koje je Adria Riviera odnosno Dubrovnik-Babin Kuk.

Hotel će dobiti 113 novih soba, novi vanjski bazen, a u planu je i proširenje kongresne dvorane i wellness centra uz dogradnju novih sadržaja.

Drugi hotel u tom resortu u koji se ulaže oko 5 milijuna eura je Argosy u kojem će se uz smještajni dio urediti i vanjski bazen, terasa i okoliš.

Radovi na oba ta hotela, kako ističu iz Dubrovnik-Babin Kuka, trebali bi završiti do proljeća iduće godine kada bi primili i prve goste, a predstavljaju nastavak lani početog investicijskog ciklusa.

Kompanija JLH ove zime i tijekom proljeća s oko 20 milijuna eura planira obnovu svoja dva hotela, Dubrovnik Palace i Kompas, pri čemu se najveći dio ulaganja, oko 14 miljuna eura, odnosi na Kompas.

Taj se hotel nalazi u uvali Lapad, otvoren je davne 1968., a sada se planira njegova potpuna rekonstrukcija te bi od iduće sezone postao hotel s četiri zvjezdice. Broj smještajnih jedinica povećat će se s 115 na 145 soba i apartmana, uz dodatak wellnessa s bazenom i kongresne dvorane za 400 osoba koju hotel nije imao.

I hotel Dubrovnik Palace iz sastava JLH-a očekuje potpuna rekonstrukcija soba i apartmana.

Iz dubrovačke Turističke zajednice napominju i kako je hrvatsko-meksička hotelska grupacija Karisma Hotels Adriatic (KHA), koja je ove godine kupila Hotele Koločep na istoimenom otoku, najavila investiciju od oko 9 milijuna eura čime će postojeće kapacitete u tom hotelu pretvoriti u prvi 'couples only' hotel u dubrovačkoj regiji.

Dodaju i kako se uskoro planira i početak radova na izgradnji golf-resorta na brdu Srđ iznad Dubrovnika, kao i da se svim tim ulaganjima nastavlja podizanje razine smještajne ponude na jugu Hrvatske.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram