Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2013

Legendarna hotelska grupacija Hilton izlazi na burzu

Nakon sedam godina provedenih u privatnom vlasništvu - hotelska grupacija Hilton ponovno izlazi na burzu...

Vlasnik, američki private equity fond Blackstone, očekuje kako će u inicijalnoj javnoj ponudi dionica (IPO) grupacija Hilton osigurati 1,25 milijardi dolara. Ukupna vrijednost Hilton grupacije nakon izlaska na burzu trebala bi iznositi oko 30 milijardi američkih dolara.

Podsjetimo, Blackstone je preuzeo Hilton 2007. godine za 26 milijardi dolara upravo prije velike globalne financijske krize koja je dobro prodrmala turistički i nekretninski biznis. Analitičari tvrde kako je Blackstone dobro upravljao Hiltonom s obzirom na teške uvjete na svjetskom tržištu u proteklih šest godina.

Kako javlja Forbes, Hilton je ove godine u prvih šest mjeseci imao prihode od 4,64 milijarde dolara što je rast od 2,7 posto u odnosu na prošlu godinu, dok je polugodišnja dobit narasla na impresivnih 66 posto na 189 milijuna dolara.

Novac prikupljen u IPO-u Hilton planira iskoristiti za pokrivanje dijela duga koji se popeo na više od 15 milijardi dolara.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram