Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2013

Vodafone za 130 milijardi dolara prodao udio u Verizonu!

Vodafone je za 130 milijardi dolara prodao ukupno 45% udjela u Verizon Wirelessu i to američkom telekomunikacijskom divu Verizon Communications što je jedna od najvećih transakcija u korporativnoj povijesti...

Time je završena dugogodišnja saga oko pokušaja preuzimanja potpune kontrole nad Verizon Wirelessom, javlja BBC a Vodafonove dionice tijekom dana skočile su za 3,4%.

Sporazum o prodaji objavljen je nakon završetka trgovanja na Londonskoj burzi, a Vodafone je najavio da će od financijskih sredstava dobivenih prodajom vratiti 60 milijardi funti dugova dioničarima, od kojih 24 milijarde pripadaju britanskim. Također, uložit će i sredstva u poslovanje te razvoj brzih mobilnih telefonskih mreža.

"Ovom transakcijom Vodafone će nastaviti našu vodeću strategiju u pružanju mobilnih i jedinstvenih komunikacijskih usluga za potrošače i poduzeća, kako na već razvijenim tržištima tako i na onima koja tek nastaju", kazao je predsjednik Vodafone grupe Gererd Kleisterlee.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram