Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2013

Tko će dobiti Kupare: Amerikanci, Turci, Todorić i drugi kreću u "rat" za veliki hotelski kompleks

Ministarstvo turizma očekuje da će natječaj za kompleks Kupari biti raspisan u rujnu te da će do kraja godine imati izbor investitora...

"Tekst natječaja zaista je u završnoj fazi, ali objavi moraju prethoditi odluke nadležnih tijela o predloženim načinima raspolaganja državnom imovinom, što će zahtijevati još neko vrijeme. Očekujemo da će se natječaj raspisati u rujnu te da ćemo do kraja godine imati izbor investitora", odgovorili su iz Ministarstva turizma na upit o najavama raspisivanja natječaja za projekt Kupari, javlja HRT.

Pritom napominju da su svi detalji s Ministarstvom kulture usuglašeni, pa će definirani konzervatorski uvjeti biti u natječaju. Na svim izgrađenim objektima primjenjivat će se pravo građenja na odgovarajući rok, navode iz Ministarstva.

Prema neslužbenim informacijama koje prenose neki mediji, ulagaču u Kupare dalo bi se pravo građenja na 99 godina, a vrijednost investicije procijenjuje se na oko 200 do 250 milijuna eura.

U Ministarstvu turizma na upit o interesu investitora kažu kako su "svi ozbiljniji investitori koji se žele baviti hotelskim biznisom zainteresirani za Kupare".

Natječaj za Kupare najavljivan je već nekoliko puta, a mediji već duže vrijeme špekuliraju o interesu investitora, pri čemu su u zadnje vrijeme spominje kako bi interes mogao pokazati i američki turistički lanac Hyatt, dok se još od ranije kao zainteresirani spominju grupacija Valamar, koja je i vlasnik dubrovačke hotelske tvrtke Dubrovnik-Babin kuk, turska grupacija Rixos koja u Dubrovniku ima hotel Rixox Libertas, potom grupacija Karisma Hotels Adriatic (zajednička tvrtka poslovnih grupacija Karisma Resort International iz Meksika, hrvatskog koncerna Agrokor i TUI Travela).

Mediji neslužbeno spominju i interes investitora iz Katara i SAD-a, a početkom kolovoza i azerbajdžanska fondacija za promicanje izvoza i ulaganja (AZPROMO) je na svojim internetskim stranicama uputila poziv svojim ulagačima, odnosno najavila raspisivanja natječaja za Kupare, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram