Zatvori
Poslovni Puls
12/08/2013

REZULTATI: Vipnet u prvom polugodištu uprihodio 190 milijuna eura

Drugi po veličini domaći telekomunikacijski operater Vipnet u prvom polugodištu ove godine ostvario je 190,2 milijuna eura prihoda uz pad od 2,1 posto, objavljeno je u sklopu financijskih rezultata Telekom Austria vlasnika Vipneta...

Pritom je dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) ostala stabilna na 60,8 milijuna eura što bez promjene u odnosu na prethodno razdoblje. Vipnet zadržao i dobru EBITDA maržu od 32 posto uz rast od 0,7 postonih poena u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Operativni prihod Vipneta (EBIT) u prvom polugodištu ove godine porastao je 2,9 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2012. godine, javlja ICTBusiness.

Prema broju korisnika Vipnet je zabilježio pad od 3,8 posto na 1,9 milijuna korisnika, no pritom je porastao broj korisnika na ugovor za 4,3 posto na 822,9 tisuća. Istovremeno, broj prepaid korisnika smanjen 9,2 posto na 1,088 milijuna korisnika. U ukupnom broju korisnika oni na ugovor sada čine 43,3 posto što u Vipnetu ističu kao vrlo pozitivan pokazatelj.

U segmentu fiksne telefonije, što uključuje i B.Net, Vipnet bilježi ukupni rast broja korisnika 15,9 posto na 179,3 tisuće. U segmentu fiksne telefonije, bez korisnika sa širokopojasnim pristupom internetu, ukupno je 80,3 tisuće korisnika što uključuje i Homebox korisnike. U ovome segmentu rast je 5,8 posto. Kada je pak riječ o širokopojasnim priključcima Vipnet bilježi još veći rast od 25,6 posto na 99 tisuća korisnika.

Prosječna mjesečna potrošnja po korisničkoj liniji u fiksnom segmentu pala je na 22,7 eura mjesečno, što u konačnici predstavlja pad na godišnjoj razini ako se uspoređuju prvo polugodište ove i prethodne godine od 4,3 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram