Zatvori
Jasmin Hadzic
01/08/2013

Spotify prošle godine udvostručio prihode na 435 milijuna eura

Poznati glazbeni startup Spotify, čije usluge nažalost još uvijek nisu (legalno) dostupne u Hrvatskoj -  prošle je godine zabilježio strelovit rast prihoda...

Spotify sa sjedištem u Luksemburgu, prošle je godine zabilježio prihode od 435 milijuna eura što predstavlja rast od gotovo 100 posto u odnosu na 2011. godinu. Spotify je prošle godine zabilježio rast korisničke i pretplatničke baze, pa je bilo i za očekivati kako će prihodi ostvariti rast.

Loša stvar jest kako je Spotify još uvijek neprofitabilan. Prošle je godine zabilježio neto gubitak u iznosu od 58,7 milijuna eura. I godinu dana prije (2011) Spotify je ostvario gubitak i to od 45,4 milijuna eura.

Spotify danas ima oko 20 milijuna korisnika i 5 milijuna pretplatnika. Iz tvrtke poručuju kako ne mogu isključiti otvaranje nove ulagačke runde što nikako ne iznenađuje s obzirom na kroničnu neprofitabilnost ovog popularnog glazbenog servisa.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram