Zatvori
Poslovni Puls
29/07/2013

Nema razloga za paniku: Čeka nas dobra turistička sezona?

Još prije nekoliko dana činilo se da će sezona na sjevernom Jadranu podbaciti. No danas ovdje ne kriju zadovoljstvo. U Rabu, primjerice, nema slobodnog kreveta. Čisto more i sunce, ali i jedinstveni srednjovjekovni festival "Rapska fjera" pretvorili su minus u plus. Nakon konstantnog pada, posljednjih nekoliko dana na otoku bilježe povećanje turističkog prometa od četiri posto...

Turistički djelatnici negoduju zbog smanjene izvanpansionske potrošnje, no nju ipak uzrokuje kriza i u zemljama iz kojih turisti dolaze. A koliko će ih još doputovati u Hrvatsku, sve je teže predvidjeti jer se sve više gostiju odlučuje za ljetovanje samo nekoliko dana prije dolaska, javlja HTV.

Ovog vikenda napokon bi se trebao popuniti i privatni smještaj na otocima i Makarskoj rivijeri pa se svima sviđa što su nam gosti ipak došli.

U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci danas do ponoći se očekuje promet od oko 60.000 putnika u dolascima i odlascima, što je ovogodišnji rekord tijekom jednog dana. "Kroz splitsku zračnu luku danas će u oba smjera prometovati više od 25.000 putnika, što je najveći promet tijekom jednog dana ove godine", izjavio je voditelj službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan. Istaknuo je kako će tijekom dana u tu zračnu luku stići 110 zrakoplova, što znači ukupno 220 slijetanja i uzlijetanja.

Koordinator Jadrolinijina splitskog plovnog područja Ante Mrvica je izvijestio kako će danas kroz splitsku trajektnu luku proći u oba smjera oko 35.000 putnika. To je na razini prometa od prošle subote, kada je ostvaren rekordan jednodnevni promet tijekom ove godine.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je s predstavnicima dubrovačke Turističke zajednice i policije te policajcima iz Francuske i Italije turistima na graničnom prijelazu Zaton Doli dijelio promidžbeni materijal o Dubrovniku i vodu.

Akcija je bila izraz dobrodošlice i poziv turistima da posjete Dubrovnik i upoznaju ljepote UNESCO-ove svjetske baštine i turističku ponudu jednog od najljepših mediteranskih gradova.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram