Zatvori
Poslovni Puls
15/07/2013

Ma nije moguće: Debakl ovogodišnje turističke sezone?

Tradicionalno brojenje turista na graničnim prijelazima i prometnicama ove je sezone dalo razočaravajuće rezultate. Naime, prema podacima MUP-a, u prva dva srpanjska vikenda u Hrvatsku je cestovnim putem ušlo čak 340.000 stranaca manje nego prošle godine - 1.315.000 u odnosu na prošlogodišnjih 1.655.000...

Minus na prometnicama, kako prenosi RTL, potvrđuju i podaci Hrvatskih autocesta kojima se prošli vikend vozilo gotovo 40 tisuća vozila manje nego lani, uz minus od blizu dva milijuna kuna bez PDV-a. Istovremeno, zračne luke bilježe pluseve u odnosu na lani pa je očigledno da turisti ipak stižu.

Ovo je samo jedan od znakova da bi u zemlji u kojoj turiste broje po cestama i krevetima pa uspjeh prikazuju brojem ostvarenih noćenja, konačno trebalo promijeniti metodologiju pa turističke rezultate i (ne)uspjehe na kraju sezone početi mjeriti isključivo ostvarenom dobiti, a na turiste prestati gledati isključivo kao na brojku s granice kojoj ćemo izmusti eure, već im ponuditi nešto zbog čega će se dulje zadržati i iznova se vraćati.

Astronomske cijene u špici sezone i negostoljubljivi domaćini kojima se u očima zrcale jedino valutni simboli zasigurno ne pridonose dobroj turističkoj slici Hrvatske, a prirodne ljepote bez dodatnih sadržaja odavno nisu dovoljni za turistički napredak, prenosi Index.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram