Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2013

General Motors uložio 691 milijuna dolara u Meksiko

Američki automobilski div General Motors planira uložiti 691 milijun dolara u proširenje poslovanja u Meksiku, privlačnom investicijskom odredištu za proizvođače automobila zbog niske razine plaća i blizina SAD-a...

Meksički predsjednik Enrique Pena Nieto izrazio je jučer zadovoljstvo GM-ovim planovima, istaknuvši da je "to dobro za poslovne planove kompanije, ali i za našu zemlju, jer pokazuje povjerenje i stvara nova radna mjesta".

GM navodi da će 349 milijuna dolara biti uloženo u novo postrojenje u gradu Silaou, gdje će se proizvoditi mjenjači s osam brzina, 211 milijuna namijenjeno je proširenju kompleksa u Toluci, u blizini Mexico Cityja, a 131 milijun a proširenje tvornice nove generacije mjenjača u San Luis Potosi.

"GM će uskoro obilježiti 78 godina rada u Meksiku i mi proslavljamo tu obljetnicu novim investicijama, koje znače više radnih mjesta i prilike za razvoj za područje Silaoa, San Luis Potosija i Toluca", rekao je predsjednik General Motors de Mexico Ernesto Hernandez.

Ulaganja će također značiti "više naprednih tehnologija koje će biti od koristi našim klijentima", rekao je Hernandez.

Meksiko je osmi po veličini proizvođač automobila u svijetu a u prošloj je godini bio na četvrtom mjestu na ljestvici izvoznika.

Ukupno je prošle godine u toj zemlji proizvedeno oko 2,8 milijuna vozila, uključujući i 571.000 GM-ovih vozila, objavila je Mexican Automobile Industry Association, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram