Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2013

General Motors najavio ulaganja u Kinu teška 11 milijardi dolara

Američki automobilski div General Motors objavio je danas da će do 2016. u Kinu uložiti 11 milijardi dolara u sklopu nastojanjima da preotme europskim i japanskim proizvođačima dio tržišnog udjela u segmentu luksuznih automobila...

GM planira izgraditi četiri nove tvornice, uključujući 1,3 milijardi dolara vrijedan pogon u Šangaju u kojem će se proizvoditi model Cadillac, kazali su čelnici GM-a na brifingu za novinare.

"Kina je danas ključno tržište za General Motors a tako će ostati i u budućnosti", kazao je predsjednik uprave i izvršni direktor GM-a Dan Akerson.

GM već uživa status najvećeg inozemnog proizvođača automobila u Kini u prodaji ali je dosada zaostajao u segmentu luksuznih automobila u kojem njemačke kompanije po nekim procjenama drže čak 80 posto tržišnog udjela.

Prema vlastitim je podacima GM u prvih pet mjeseci ove godine u Kini prodao rekordnih 1,33 milijuna vozila, 10,6 posto više nego u istom razdoblju lani.

Tvornica Cadillaca imat će godišnji proizvodni kapacitet od 160 tisuća vozila a proizvodnja će početi za dvije godine, kazali su čelnici američke kompanije.

"Dovest ćemo ovamo naše najkvalitetnije, premium proizvode kako bismo vidjeli kako ćemo se nositi s konkurencijom iz Europe i Japana", naglasio je Akerson, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram