Zatvori
Poslovni Puls
07/05/2013

Legendarni Hotmail otišao u povijest

Microsoft je objavio da je završio prebacivanje svih postojećih Hotmail adresa na poslužitelj elektronske pošte Outlook.com, čime je popularni Hotmail u potpunosti ugašen, javljaju američki mediji...

Korisnici ne moraju mijenjati svoje @hotmail.com adrese, no Microsoft ih je sve preusmjerio na Outlook.com koji bilježi porast korisnika i trenutno je na ovom servisu aktivno oko 400 milijuna korisnika. Prema tvrdnjama iz Microsofta, ovo nije bilo lako napraviti jer je trebalo preseliti stotine milijuna aktivnih računa, s oko 150 milijuna GB podataka, uključujući e-mailove, kalendare, kontakte i osobne postavke svih korisničkih računa. Proces je trajao punih šest tjedana.

"Vjerujemo da će ljudi zavoljeti Outlook više nego su voljeli Hotmail. Pažljivo slušamo što govore naši korisnici i napravit ćemo sve prilagodbe i promjene kako bi bili još zadovoljniji", kazao je programski menadžer Microsofta Dick Craddock, prenosi HRT.

Outlook.com ima potpuno drugačiji izgled i navigaciju od Hotmaila, a većina novih funkcija viđena je u novom operativnom sistemu Windowsu 8. Novi servis će također korisnicima omogućiti lakšu integraciju servisa kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter.

Hotmail, jedan od najpopularnijih poslužitelja e-pošte, prvi put je predstavljen 1996. godine. Hotmail je tada bio neovisna tvrtka, a Microsoft ga je kupio 1998. za 400 milijuna dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram