Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2013

Opatija i Rovinj proglašeni najboljim turističkim odredištima na svijetu!

Međunarodno udruženje turističkih novinara i pisaca o turizmu-FIJET ove je godine svoje dvije godišnje nagrade za najbolja odredišta u svijetu "Zlatna jabuka" prvi put odlučilo dati dvama odredištima u istoj zemlji, Opatiji i Rovinju u Hrvatskoj...

Nagrade Zlatna jabuka Opatiji i Rovinju dodijelit će se idućeg tjedna (10. odnosno 13. travnja) na posebnim svečanostima u tim gradovima kojima bi uz domaće i strane novinare, članove FIJET-a, te predstavnike hrvatskog turizma trebali prisustvovati i predsjednik i tajnik FIJET-a Tijani Haddad i Jacques Campe.

Obrazloženje nagrada Opatiji i Rovinju su njihova povijesna turistička sličnost, visoka dostignuća u turizmu, blizina odredišta, ali i ulazak Hrvatske u EU ove godine.

Iz hrvatskog ogranka FIJET-a podsjećaju da nagradu Zlatna jabuka FIJET dodjeljuje od 1970. i to odredištima, ustanovama i pojedincima za brigu, očuvanje i unapređenje povijesno-kulturne ili prirodne baštine, tradicije i običaja u funkciji razvoja turizma.

Svake godine ta nagrada nosi i određenu poruku, a ove godine je da je važno očuvati baštinu i tradiciju te istodobno i raznolikost koje Hrvatsku, pa i Opatiju i Rovinj, označava jedinstvenom.

Do sada su u Hrvatskoj nagrade Zlatna jabuka dobili Dubrovnik (1996.), Split (2002.) te Vučedolska kultura (Vukovar-Ilok 2011.), prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram