Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2013

Tko na Hrvatsku vrši pritisak zbog izgradnje golf terena iznad Dubrovnika?

Zbog velikog zastoja projekta golf na Srđu, iza kojeg stoji izraelski poduzetnik Aaron Frenkel, Hrvatska je počela trpjeti i lagani pritisak iz inozemstva. Prije dva tjedna premijer Zoran Milanović bio je u Bruxellesu gdje je s predsjednikom Europske komisije José Manuel Barrosom razgovarao o završnom izvještaju o monitoringu hrvatskog pristupnog procesa...

No, kako Novi list neslužbeno doznaje u Vladi, na tom je jednosatnom sastanku Milanovićev domaćin iznenadno spomenuo i golf na Srđu. Naime, šest dana ranije u Bruxellsu je Barroso ugostio i izraelskog predsjednika Shimon Peresa. On ga je tada, premda im je, kako su prenijeli mediji, glavne teme bile odnosi Izraela i EU te situacija na Bliskom istoku, zamolio da intervenira kod hrvatskih vlasti zbog Frenkela koji ima ozbiljnih problema s realizacijom svoje investicije.

I prvom prilikom kad je Milanović došao u sjedište EK, Barroso ga je obavijestio da su preko Peresa i do njega doprle informacije o neshvatljivim preprekama na koje je u Hrvatskoj naišao ovaj ulagač iz Izraela. "Morat ćemo ako ne prije, onda odmah nakon lokalnih izbora riješiti problem golfa na Srđu. To se više ne može odlagati", rekao je Novom listu visoki izvor iz Vlade.

Ako je sve ovo istina, onda je Persova poruka koju je Milanović dobio preko Barrosa prvi slučaj da se Izrael raspituje i istovremeno izražava negodovanje zbog višegodišnjih opstrukcija s kojima je u Hrvatskoj suočen njihov poduzetnik. Pitanje je, međutim, hoće li to Frenkelu pomoći jer u Dubrovniku prevladava vrlo negativno raspoloženje prema projektu kojim bi se otvorilo više od 500 radnih mjesta.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram