Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2013

Nokia predstavila nove jeftinije Lumia mobilne telefone

Finska Nokia, nekad vodeći prozvođač mobilnih telefona, u ponedjeljek je predstavila nove Lumia smartphonee s Windows Phone operativnim sustavom namijenjene dijelu tržišta slabije financijske moći...

Finska je kompanija predstavila telefone Lumia 720 i Lumia 520 prvog dana najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije, Mobile World Congress, u Barceloni.

"Nokia dobija na zamahu", rekao je čelnik tvrtke Stephen Elop. "Današnje predstavljanje odražava našu predanost širenju asortiman naprava i usluga kako bi zadovoljili potrebe ljudi i poslovanja u cijelom svijetu".

Nokia Lumia 720 ima kameru s Carl Zeiss optikom i početnu cijenu od 249 eura, a na tržištu Hong Konga, Vijetnama i Singapura pojavit će se u prvom kvartalu.

Nokia Lumia 520 imat će cijenu od samo 139 eura i bit će najjeftinija među Nokijinim telefonima s Windows Phone 8 sustavom. U prodaju će prvo biti puštena u Hong Kongu i Vijetnamu u prvom kvartalu ove godine, a u širu će prodaju biti puštena u drugom kvartalu.

U četvrtom kvartalu prošle godina Nokia je ostvarila dobit od 202 milijuna eura, prvi kvartalni profit u 18 mjeseci, no tvrtka, koja nastoji smanjiti troškove, rekla je da neće isplatiti dividende dioničarima po prvi puta u 20 godina.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram