Zatvori
Poslovni Puls
18/02/2013

Novinari BBC-a započeli 24-satni prosvjedni štrajk

Novinari BBC-ja počeli su odmah poslije ponoći 24-satni štrajk u znak prosvjeda protiv otpuštanja, što bi moglo prouzročiti prekide u radijskim i televizijskim emisijama te britanske mreže...

Štrajk je organiziran na poziv Nacionalne novinarske unije (NUJ) nakon neuspjeha pregovora o preraspoređivanju 30 zaposlenika kojima prijeti otkaz. Devetero zaposlenika kojima prijeti otkaz radi na BBC-u u Škotskoj, a ostali u podružnicama Five Live, Asian Network i World Service.

Glavna tajnica sindikata Michelle Stanistreet rekla je da članovi NUJ-a rade na tome da se očuvaju radna mjesta i kvalitetno novinarstvo u korporaciji. Ljutiti su i razočarani žalosnim odlukama vrha BBC-ja - odlukama po kojima novinari ostaju bez posla, a novinarstvo i kvalitetan program su ugroženi, rekla je, prenosi HRT.

Glasnogovornik BBC-ja rekao je da uprava razumije koliko situacije koje uključuju otpuštanja mogu biti teške i bolne, ali da je razočarana ovim štrajkom dok se svim silama trudi optimizirati preraspoređivanje osoblja i dijalog sa sindikatima.

Kako navodi NUJ, BBC je od 2004. izgubio 7.000 radnih mjesta. Sindikat traži šestomjesečni moratorij na otpuštanja. Do 2017. ta javna medijska kuća planira ukinuti 2.000 radnih mjesta, a izradu programa temeljito će preispitati u sklopu velikog plana smanjivanja troškova.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram