Zatvori
Poslovni Puls
18/02/2013

Luksuzni dubrovački hotel Belvedere prodaje se za 127 milijuna kuna

Hotel Belvedere, nekada jedan od najluksuznijih dubrovačkih hotela, oglašen je u tisku za prodaju javnom dražbom, a početna cijena je 127 milijuna kuna. Oglas je objavljen u ime Ine, nekadašnjeg manjinskog vlasnika 31,8 posto hotela  Belvedere, a danas vjerovnika u stečaju koji potražuje oko šest milijuna eura...

Stečaj Belvederea lani su u srpnju pokrenuli radnici zbog neisplate plaća u posljednje tri godine. Hotel je smješten na čak 45.000 metara četvornih u elitnom dubrovačkom predjelu Ploče. Dražba za hotel koji je u derutnom stanju će se održati 22. ožujka.

Prema navodima iz medija interes za hotel su pokazali svi jači investitori s tog područja, kao što je Rixos, Valamar te britanski investitor koji ulaže u projekt Bosanke.

Belvedere je već 22 godine devastiran i bez obzira na to što mu se vlasnik mijenjao nekoliko puta. Ina je kao jedan od vlasnika s udjelom od 31,7 posto počela ulagati u hotel, ali je to s novom upravom zaustavljeno. Drugi većinski vlasnik, hrvatski biznismen Zvonko Stojević iz Beča kupio je 2001. godine 54% hotela za šest milijuna dolara. Najprije se nije mogao dogovoriti s Inom o obnovi, a poslije nije imao novca, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram