Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2013

Isporučen prvi Concept_One - hrvatski električni superautomobil

Mala, ambiciozna hrvatska tvrtka Rimac Automobili jučer je postigla povijesni uspjeh, a Hrvatska je dobila prvi komercijalni "domaći" superautomobil...

Tvrtka Rimac Automobili iz Svete Nedelje na čelu s osnivačem i mladim inovatorom Matom Rimcem jučer se upisala zlatnim slovima u povijest svjetskog automobilizma kao prva tvrtka koja je isporučila električni (super) automobil s više od 1000 konjskih snaga!

Rimac je u objavi na Facebooku napisao kako je prvi modificirani Concept_One isporučen naručitelju čiji se identitet za sada krije od javnosti. Rimac je napisao kako je njegov tim radio čak četiri mjeseca kako bi isporučio prvi komercijalni primjerak Concept_Onea.

"Želim se zahvaliti svom timu na njihovom posvećenom radu - bez tako sjajne ekipe ovo nikada ne bi bilo moguće", stoji u Rimčevoj objavi na Facebooku.

rimac_v

Concept_One pokreće motor od tisuću konjskih snaga, dostiže brzinu od čak 305 kilometara na sat, pri čemu brzinu od 100 kilometara na sat postiže u samo 2,8 sekundi. S jednim punjenjem baterije može prijeći 600 kilometara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram