Zatvori
Poslovni Puls
10/01/2013

Svaka čast: Tallinn postao jedini glavni gradu u EU s besplatnim javnim prijevozom

Estonski grad Tallinn, koji je 1. siječnja postao prva prijestolnica Europske unije s besplatnim javnim prijevozom duž čitave autobusne i tramvajske mreže, u srijedu je najavio uvođenje novih autobusa kako bi odgovorio povećanoj potražnji...

Gradsko vijeće estonske prijestolnice objavilo je u srijedu da je od uvođenja besplatnog prijevoza znatno porastao broj korisnika javnog prijevoza.

Prihodi od prodaje voznih karata pokrivali su tek trećinu troškova mreže gradskog prijevoza te su gradski oci odlučili učiniti prijevoz besplatnim, a k tomu i ograničiti korištenje osobnih vozila u gradu.

Gradonačelnik Tallinna Edgar Savisaar čelnik je oporbenog lijevog centra i jedan od vodećih kritičara vlade desnog centra.

Za besplatnu vožnju gradskim prometalima 419.830 stanovnika Tallinna treba kupiti posebnu zelenu kartu po cijeni od dva eura te je zatim peronalizirati putem interneta ili u poštanskom uredu.

Vožnja nije besplatna za turiste i osobe koje nemaju prebivalište u Tallinnu, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram