Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2012

Neobično: Papa Benedikt XVI. napisao članak za Financial Times

Papa Benedikt XVI. napisao je članak posvećen Božiću u Financial Timesu, objavio je u četvrtak Vatikanski radio, što je prvi put da je neki poglavar Rimokatoličke crkve objavio tekst u svjetovnom listu...

Vatikanski radio je članak objavio u cijelosti, a u njemu se ističe da je Božić vrijeme velike radosti, ali isto tako i prigoda za duboko promišljanje i propitivanje savjesti.

"Rođenje Krista nas potiče da ponovno razmotrimo naše prioritete, naše vrijednosti, naš način života. Iako je nesumnjivo vrijeme velike radosti, Božić je i prigoda za duboko promišljanje. Na kraju godine koja je za mnoge bila ekonomski teška, što možemo naučiti iz poniznosti, siromaštva i jednostavnosti scene s kolijevkom", napisao je Papa.

Vatikan je objavio da je Papa i prije pisao za talijanske vjerske časopise, ali je ovo prvi put da je njegov članak objavljen u svjetovnom listu. Uredništvo Financial Timesa zamolilo ga je za tekst posvećen Božiću, a on je drage volje pristao na taj neobičan zahtjev britanskih novina, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram